HELP! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar Forum for discussion of the Ford Contour, Ford Mondeo, Mercury Mystique and Ford Telstar

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-29-11, 11:32 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
HELP!

We are working on a 1999 contour, 2.5 motor, battery died and we replaced it with a new one, the car started and idled we shut the car off and went back to work. now the car wont start its getting fuel but no spark. I put a new coil pack in it but still no spark any help would be appreciated.

SAMP1234 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-29-11, 02:27 PM
Registered User
 
Sterling_Six's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Green Bay, WI
Posts: 1,135
Re: HELP!

Quote:
Originally Posted by SAMP1234 View Post
We are working on a 1999 contour, 2.5 motor, battery died and we replaced it with a new one, the car started and idled we shut the car off and went back to work. now the car wont start its getting fuel but no spark. I put a new coil pack in it but still no spark any help would be appreciated.
Hello and good day:

You only replaced the Battery? Have you checked the Terminals for corrosion, and cleaned them? Make sure all connections to the Battery are OK...Does the car turn over?

There has to be something form the Battery wiring to the Coil Pack, and starter.

Good Luck and good repairing Sterling_6
"You know, just like in that Book, When Jesus beats up Moses to get Religion!!"
Sterling_Six is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome