Lossing oil pressure - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar Forum for discussion of the Ford Contour, Ford Mondeo, Mercury Mystique and Ford Telstar

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2006, 00:04   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Lossing oil pressure

Rebuilt motor. Starts right up and idles smooth. Problem is after about 1 minute, the oil pressure idiot warning light starts to flicker and then comes on steady. I shut the engine down immediately. Happens everytime I start it. Good thing I smeared the bearings and journals with a lot of moly lube. What would cause a sudden drop in pressure like that everytime it starts? No blockages, new filter and full with oil...............
mcsphog is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-08-2006, 20:45   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Re: Lossing oil pressure

Sorry, deleted by user.
mcsphog is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2006, 23:36   #3 (permalink)
GEARBOX WRECKER
 
GT-P 738's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Pretty Quick GT-P
Age: 45
Posts: 475
Re: Lossing oil pressure

Quote:
Originally Posted by mcsphog
Nice to see someone knows something. Two posts and a gang of views. Nothing....
Have you put an oil pressure gauge on it to make sure that its not a sender fault.

And what sort of engine is it exactly,im guessing a clevo.
__________________
GT-P Blood Orange Manual
13.17@106.38 271.9 RWKW'S Tuned by Simon from
Xtreme Ford Tuning

"Hate it or love it,the underdog's on top"
Standard Headers and Rubber & More to Come.
04 Focus Zetec R
YELLOW GLOW XB GT
GT-P 738 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 17:39   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Re: Lossing oil pressure

It is a Zetech engine. I put in a new sensor at rebuild. Are they that apt to fail new?
mcsphog is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:17.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.