mis-firing mondeo. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar Forum for discussion of the Ford Contour, Ford Mondeo, Mercury Mystique and Ford Telstar

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2007, 14:14   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 14
mis-firing mondeo.

i've had a problem with a misfire on my 1995 1.8 petrol mondeo for some time. it only happens at idle to 1500 rpm or so. i found that one of the ignition leads were faulty, so put on a new set.
the car ran perfectly.. for one day!
i replaced the spark plugs with NGK's and the car behaved perfectly.. for two days, and then the misfire gradually returned.
the coil is fairly new, as is the breather valve. any ideas would be gratefully received. thanks for looking!
tj.palmer@ntlw is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-25-2007, 07:00   #2 (permalink)
Registered User
 
Fordtech.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: UK
Posts: 688
Re: mis-firing mondeo.

Take the coil pack off and turn it over, if there's any signs of blackness in the underside, it's duff.
Fordtech. is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2007, 13:40   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 14
Re: mis-firing mondeo.

Hi, thanks for that, i'll give it a try and will let you know what happens. Merry christmas!
tj.palmer@ntlw is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 15:02   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 14
Re: mis-firing mondeo.

Hi Fordtech, as promised, here's what happened. i took off the coilpack, and examined underneath, but it looked perfect.
as i still had the old coilpack, i decided to swap them anyway, as i had tried everything else! yes, you guessed, the car now runs perfectly! thanks for your input.
the way that the car behaved, only misfiring at idle with no load on the engine, or at low revs, is not how i would have expected a faulty coil to behave. you live and learn!
tj.palmer@ntlw is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:26.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.