mondeo 1.8 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar Forum for discussion of the Ford Contour, Ford Mondeo, Mercury Mystique and Ford Telstar

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-19-06, 01:55 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
mondeo 1.8

Hi guys, hope someone can put me right, i have a 4 year old 1.8 mondeo, 99000 miles, cars runs very, but, it does not matter how you drive it but it never smokes, and never drops any oil underneith, but it uses oil big time, 200 miles it may use the best part of a litre, any ideas,
Best regards mark

markyy64 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-22-06, 03:43 PM
Registered User
 
Fordtech.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: UK
Posts: 687
Re: mondeo 1.8

If it's using lots of oil and there's no leaks, unless it's going into the coolant, then there must be some smoke evident. Check the expansion tank for oil and reassess for smoke/leaks.
Fordtech. is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-22-06, 11:37 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Re: mondeo 1.8

Hi and thanks for the reply, this is the strange thing, not the slightest sign of smoke and coolant level ok and not leaking on the ramp, very strange i wondered if it was a ford thing, bloked breather or something.
mark
markyy64 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome