1999 S40 Alarm/Fob problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2005, 04:01   #1 (permalink)
'Hog
Guest
 
Posts: n/a
1999 S40 Alarm/Fob problem

I've had a google but can't find any reference in the NG to this problem
before.

2.0 S40 XS. The main key and fob were lost. The car sat for a while
until I found the spare. Batteries in the spare fob needed replacing so
did that. By this time the car battery was flat! charged that up.

Problem now is that the fob and the car appear to be out of sync. The
key opens the doors and starts the car ok but the fob does
nothing.....and I cannot kill the alarm which just keeps going off of
course.

Called the main dealer, "oh yes sir you need a new alarm system and
fobs, 500". Yikes!!! is there a less painful work around to this
problem?

'Hog


  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-12-2005, 04:01   #2 (permalink)
Crazy Dog
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1999 S40 Alarm/Fob problem

'Hog wrote:

> Called the main dealer, "oh yes sir you need a new alarm system and
> fobs, 500". Yikes!!! is there a less painful work around to this
> problem?


Try a different dealer.

Seriously, though, if it's anything like the Volvoguard alarm on my '94
940 there is a simple procedure to get the alarm system to recognize a
replacement fob. I have no idea if this is the right set of instructions
for your system: http://members.aol.com/migrator/migrator/volvoguard.htm

--
Crazy Dog
wfh at crazy hyphen dog dot fsnet dot co dot uk
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:48.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.