240 "chirps" when putting into first gear - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 12-09-05, 08:02 AM
BrooklynSwede
Guest
 
Posts: n/a
240 "chirps" when putting into first gear


Just bought a 1993 240 5-speed wagon and on the drive home noticed an
occassional chirp/squeak when moving into first or sometimes second
gear. It doesn't always happen and it is very quiet and quick. Anyone
have any ideas of what this might be?

Thanks!



 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 12-10-05, 02:01 PM
greywagon
Guest
 
Posts: n/a
Re: 240 "chirps" when putting into first gear

Sometimes I get this too. I assumed that it was a tiny clutch noise,
maybe from some slipping? It only happens when I'm pushing it a bit. I
don't think that these cars are exactly peppy if you know what I mean..
I've had my 240 wagon ('89) for about 3 years and this noise has not
developed into anything bad (so far).

 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome