am radio ignition noise....... - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-19-05, 09:01 PM
euro930@comcast.net
Guest
 
Posts: n/a
am radio ignition noise.......

'96 850 sedan glt [usa version]
i have a noticable ignition noise on am band of oem radio in the above
vehicle. what is the fix? i know this has to have been a problem for
bunches of owners! if you know, please be specific on where and how the
fix is placed......

regards

 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-20-05, 01:01 AM
Baz
Guest
 
Posts: n/a
Re: am radio ignition noise.......


<euro930@comcast.net> wrote in message news:4356FE03.25979862@comcast.net...
> '96 850 sedan glt [usa version]
> i have a noticable ignition noise on am band of oem radio in the above
> vehicle. what is the fix? i know this has to have been a problem for
> bunches of owners! if you know, please be specific on where and how the
> fix is placed......
>
> regards
>

Hi,

I have the same problem with my '96 850 sedan (Australian version). I also
had the same problem with my previous car, a Volvo 740. Cleaning the paint
from the underneath of the area where the antenna mounts, so that the
mounting hardware can make a good electrical connection to the chassis
normally helps in this situation.

It made a really big difference to my 740. I tried the same with the 850,
with an improvement but not entirely eliminated.

I rubbed a smear of grease on the bare metal cleaned of paint to
prevent/reduce rusting.

I too would be interested if anyone has a complete cure for this.

Regards
Barry


 
post #3 of 3 (permalink) Old 10-21-05, 10:01 PM
doc@nospam.org
Guest
 
Posts: n/a
Re: am radio ignition noise.......

On Wed, 19 Oct 2005 22:16:35 -0400, euro930@comcast.net wrote:

>'96 850 sedan glt [usa version]
>i have a noticable ignition noise on am band of oem radio in the above
>vehicle. what is the fix? i know this has to have been a problem for
>bunches of owners! if you know, please be specific on where and how the
>fix is placed......
>
>regards


Hello:

Have a look at this link:
http://www.ccrane.com/library/car-ra....11.11.02.aspx

I do know how to solve your problem but he does as well and I'm saving
a few minutes in a busy day. Should you have any questions please
repost and I'll be happy to answer them.

Cheerio,

Doc
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome