AW-71 Transmission/overdrive/ overdrive relay. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-31-2005, 21:01   #1 (permalink)
Bernie Franklin
Guest
 
Posts: n/a
AW-71 Transmission/overdrive/ overdrive relay.

Hi Everyone,

I haven't posted on the newsgroup for awhile, I guess it's because up to now
my 90' 765T has running great.
I am having problems with the tranny. It won't shift into 4th-overdrive
until the car has been driven for about 10-15 Minutes.
I have replaced the kickdown cable and made sure it is adjusted properly.
I just replaced the overdrive solenoid and so far no change.
I will try replacing the relay next.
Has anyone replaced the relay? Can the relay appear to work, it clicks when
cold and upshift arrow lights up, and still be bad?????
I took it out and took it apart and the solder appears to be fine with no
cracks.
Nothing happens when I deactivate the solenoid with the button when it's
cold but when it gets warm and I know it will shift the transmission will
change when the button is pushed.
When the car was cold I tried to listen for the click from the solenoid when
deactivating it with the switch, I didn't hear the click when deactivating
or activating the solenoid.
That's what led me to believe it was the solenoid because it did not click
when the car was cold.
Am I looking at a new tranny??
By the way the tranny was recently flushed and when I replaced the kickdown
cable more clean fluid was added so the fluid is nice and clean.
Any answers will be welcome.

Bernie Franklin 1990 765T 200K still running.


  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-01-2005, 17:01   #2 (permalink)
Cheery Littlebottom
Guest
 
Posts: n/a
Re: AW-71 Transmission/overdrive/ overdrive relay.

On Wed, 31 Aug 2005 20:01:38 -0700, "Bernie Franklin"
<befranklin@altrionet.com> wrote:

>
>I haven't posted on the newsgroup for awhile, I guess it's because up to now
>my 90' 765T has running great.
>I am having problems with the tranny. It won't shift into 4th-overdrive
>until the car has been driven for about 10-15 Minutes.


I just went through this in a 91 245...I couldn't get it to shift
reliably, and traced the problem to the wiring between the shift lever
area and the relay, Took it all apart and could find no fault, but
put it all back together after tightening all the connections, and
all's well now.

I suspect the connection betweent he harness and the relay was my
problem.

CL
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:52.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.