Volvo 460 rough idle after clutch change - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-02-05, 08:01 AM
John Ricketts
Guest
 
Posts: n/a
Volvo 460 rough idle after clutch change

Change the clutch on my fathers 460 last weekend (1.8i, 1993/94 hmm.....big
job on a volvo isn't it!). Job went ok but tickover now seems very rough.
Checked vac pipe and all the wires I can find.....any clues as to what I
might have missed?


Thanks,

John


 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-02-05, 10:01 AM
Randy G.
Guest
 
Posts: n/a
Re: Volvo 460 rough idle after clutch change

"John Ricketts" <John@UNSPAMsynectixltd.com> wrote:

>Change the clutch on my fathers 460 last weekend (1.8i, 1993/94 hmm.....big
>job on a volvo isn't it!). Job went ok but tickover now seems very rough.
>Checked vac pipe and all the wires I can find.....any clues as to what I
>might have missed?
>
>


Broken motor mount or mis-aligned motor/tranny that allows more of the
engines vibrations to travel through the chassis and be felt?



__ __
Randy & \ \/ /alerie's
\__/olvos
'90 240 Estate - '93 960 Estate
"Shelby" & "Kate"
 
post #3 of 5 (permalink) Old 08-02-05, 10:01 AM
John Ricketts
Guest
 
Posts: n/a
Re: Volvo 460 rough idle after clutch change

By "rough" I mean at tickover the engine is hunting badly

"Randy G." <frcn@DESPAMMOcncnet.com> wrote in message
news:ni3ve1hn48016q3kksrrv8b2tjejhip26u@4ax.com...
> "John Ricketts" <John@UNSPAMsynectixltd.com> wrote:
>
>>Change the clutch on my fathers 460 last weekend (1.8i, 1993/94
>>hmm.....big
>>job on a volvo isn't it!). Job went ok but tickover now seems very rough.
>>Checked vac pipe and all the wires I can find.....any clues as to what I
>>might have missed?
>>
>>

>
> Broken motor mount or mis-aligned motor/tranny that allows more of the
> engines vibrations to travel through the chassis and be felt?
>
>
>
> __ __
> Randy & \ \/ /alerie's
> \__/olvos
> '90 240 Estate - '93 960 Estate
> "Shelby" & "Kate"



 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-02-05, 11:01 AM
Tim..
Guest
 
Posts: n/a
Re: Volvo 460 rough idle after clutch change


"John Ricketts" <John@UNSPAMsynectixltd.com> wrote in message
news:dco469$k4f$1@nwrdmz02.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> By "rough" I mean at tickover the engine is hunting badly
>
> "Randy G." <frcn@DESPAMMOcncnet.com> wrote in message
> news:ni3ve1hn48016q3kksrrv8b2tjejhip26u@4ax.com...
> > "John Ricketts" <John@UNSPAMsynectixltd.com> wrote:
> >
> >>Change the clutch on my fathers 460 last weekend (1.8i, 1993/94
> >>hmm.....big
> >>job on a volvo isn't it!). Job went ok but tickover now seems very

rough.
> >>Checked vac pipe and all the wires I can find.....any clues as to what I
> >>might have missed?
> >>
> >>

> >
> > Broken motor mount or mis-aligned motor/tranny that allows more of the
> > engines vibrations to travel through the chassis and be felt?

>


Definately a vacuum leak i'd say. Did you disconnect the TPS (if its MFI) ?

Tim..


 
post #5 of 5 (permalink) Old 08-03-05, 02:01 AM
John Ricketts
Guest
 
Posts: n/a
Re: Volvo 460 rough idle after clutch change

That was my first thought....its definitely re-connected..... I'll be back
there at the w/e so will check and see if its blocked though.

"Tim.." <the.farm.no@spam.btinternet.com> wrote in message
news:dco70c$k0n$1@nwrdmz01.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
>
> "John Ricketts" <John@UNSPAMsynectixltd.com> wrote in message
> news:dco469$k4f$1@nwrdmz02.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
>> By "rough" I mean at tickover the engine is hunting badly
>>
>> "Randy G." <frcn@DESPAMMOcncnet.com> wrote in message
>> news:ni3ve1hn48016q3kksrrv8b2tjejhip26u@4ax.com...
>> > "John Ricketts" <John@UNSPAMsynectixltd.com> wrote:
>> >
>> >>Change the clutch on my fathers 460 last weekend (1.8i, 1993/94
>> >>hmm.....big
>> >>job on a volvo isn't it!). Job went ok but tickover now seems very

> rough.
>> >>Checked vac pipe and all the wires I can find.....any clues as to what
>> >>I
>> >>might have missed?
>> >>
>> >>
>> >
>> > Broken motor mount or mis-aligned motor/tranny that allows more of the
>> > engines vibrations to travel through the chassis and be felt?

>>

>
> Definately a vacuum leak i'd say. Did you disconnect the TPS (if its MFI)
> ?
>
> Tim..
>
>



 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Volvo
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome