200Tdi Cold Start Lamp ??? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Land Rover
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-19-2005, 03:01   #1 (permalink)
Jon
Guest
 
Posts: n/a
200Tdi Cold Start Lamp ???

Hi all,

My 200Tdi has never had a cold start light that works, although the
heater relay can be heard clicking in and out, so starting is no
problem.

However, I would like to have the choke light come on when the heaters
are working and go off when the cut out.


Last night I looked to the choke light on the dash and there is only 1
white wire (+12V) to the bulb and not earth return.

Also, there are 2 yellow & black wires crimped together into one of
the unused connectors that plugs onto the dash light board.

Haynes manual suggests that there should be 2 yellow & black wires to
the "cold start" / choke light, 1 in to the bulb, 1 out, returning to
earth.

Is this the normal configuration for a 200Tdi, or should the light
work. If the light should work could someone please asdvise how there
yellow & black wires are arranged where they plug onto the dash light
board.

Thanks
Jon
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-19-2005, 03:01   #2 (permalink)
Jeff
Guest
 
Posts: n/a
Re: 200Tdi Cold Start Lamp ???

> Is this the normal configuration for a 200Tdi, or should the light
> work. If the light should work could someone please asdvise how there
> yellow & black wires are arranged where they plug onto the dash light
> board.
>
> Thanks
> Jon


The light should work, but I haven't had the console apart so I can't help
with the wire colours.

Jeff


  Reply With Quote
Old 08-19-2005, 07:01   #3 (permalink)
Jon
Guest
 
Posts: n/a
Re: 200Tdi Cold Start Lamp ???

Jeff,
Many thanks. At least I know now it should have a light.

Any other kind sole willing to detail their dash light connectors,
specifically the cold start light??

Thanks
Jon

On Fri, 19 Aug 2005 09:58:47 +0100, "Jeff" <jeff@local.host> wrote:

>> Is this the normal configuration for a 200Tdi, or should the light
>> work. If the light should work could someone please asdvise how there
>> yellow & black wires are arranged where they plug onto the dash light
>> board.
>>
>> Thanks
>> Jon

>
>The light should work, but I haven't had the console apart so I can't help
>with the wire colours.
>
>Jeff
>


  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Land Rover



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:00.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.