fuel gauge not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 03-29-05, 10:01 PM
Sponge Bob
Guest
 
Posts: n/a
fuel gauge not working

Hi, after rebuilding my 1989 2.5TD Land Rover 90, we are unable to get the
fuel gauge working (it did work before we stripped the vehicle down).

There are 3 wires coming from the sender unit on the tank itself which
re-appear under the bonnet as 2 blacks wires and 1 green wire, but we're
buggered if we can find where to stick'em! We've had the dash apart to try
and trace (seems to be 2 red/white wires coming from the gauge).

Can somebody advise where the wires go, what power to check for (i.e.
voltage, receiving or sending power etc)?

Many thanks in anticipation,

Bob




 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-30-05, 06:01 AM
William MacLeod
Guest
 
Posts: n/a
Re: fuel gauge not working

Sponge Bob wrote:

> Hi, after rebuilding my 1989 2.5TD Land Rover 90, we are unable to get the
> fuel gauge working (it did work before we stripped the vehicle down).
>
> There are 3 wires coming from the sender unit on the tank itself which
> re-appear under the bonnet as 2 blacks wires and 1 green wire, but we're
> buggered if we can find where to stick'em! We've had the dash apart to try
> and trace (seems to be 2 red/white wires coming from the gauge).
>
> Can somebody advise where the wires go, what power to check for (i.e.
> voltage, receiving or sending power etc)?
>
> Many thanks in anticipation,


Sorry, can't remember exactly, but one wire will be low fuel warning, one
fuel position and the other an earth wire. Check the connections on the
sender, there's a join onto the main rear loom about a foot back which
could be bad as well. I would imagine your earth is bad if you're not
getting anything - do you have fuel in it?!

Regards

William MacLeod
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Land Rover


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome