immobilser probs? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Land Rover
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2005, 14:01   #1 (permalink)
mogg
Guest
 
Posts: n/a
immobilser probs?

gents
first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I now
seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there will
be a click from the solenoid some times not. on top of that im not sure if
this is related but the engine cuts out completely while going along the
road. I will pull over 2 mins later it will start up, very frustrating. I
was wondering if the immobilisers are prone to problems if not any ideas?
1996 90 300tdi
thanks Mogg



  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2005, 01:01   #2 (permalink)
Brian Tonks
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

I would change the deisel stop solenoid on your injector pump...

Brian Tonks

"mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> gents
> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I

now
> seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
> the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there

will
> be a click from the solenoid some times not. on top of that im not sure if
> this is related but the engine cuts out completely while going along the
> road. I will pull over 2 mins later it will start up, very frustrating. I
> was wondering if the immobilisers are prone to problems if not any ideas?
> 1996 90 300tdi
> thanks Mogg
>
>
>



  Reply With Quote
Old 08-18-2005, 14:01   #3 (permalink)
Larry
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

I had this persistant problem with my limo, never got to the bottom of it,
it was most likely possibly the immobiliser, which was not original but
connected however it was with the usual scotchlite connectors which are
notorios for causing intermittnant failures.


--
Larry
Series 3 rust and holes



"mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> gents
> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I

now
> seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
> the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there

will
> be a click from the solenoid some times not. on top of that im not sure if
> this is related but the engine cuts out completely while going along the
> road. I will pull over 2 mins later it will start up, very frustrating. I
> was wondering if the immobilisers are prone to problems if not any ideas?
> 1996 90 300tdi
> thanks Mogg
>
>
>



  Reply With Quote
Old 08-18-2005, 15:02   #4 (permalink)
SteveG
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

Brian Tonks wrote:
> I would change the deisel stop solenoid on your injector pump...
>
> Brian Tonks
>
> "mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
> news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
>
>>gents
>> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I

>
> now
>
>>seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
>>the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there

>
> will
>
>>be a click from the solenoid some times not. on top of that im not sure if
>>this is related but the engine cuts out completely while going along the
>>road. I will pull over 2 mins later it will start up, very frustrating. I
>>was wondering if the immobilisers are prone to problems if not any ideas?
>>1996 90 300tdi
>>thanks Mogg
>>
>>
>>

>
>
>


I think Brian is on the right track here. My 300Tdi Discovery suffered
the same symptoms but the solenoid wasn't faulty - the spade connector
had become coated in gunge over the years and the electrical connection
would be intermittent.

Before changing the solenoid try cleaning the connection first.

HTH

--
Regards

Steve G
  Reply With Quote
Old 08-19-2005, 14:01   #5 (permalink)
ChrisG
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?


"mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> gents
> first of all thanks for the tips on the wiper park switch,

but I now
> seem to have developed a different problem, every so often I go to

restart
> the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes

there will
> be a click from the solenoid some times


Yes, mine often does this too, its only getting 9v to the starter
solenoid, not quite enough to pull in the motor, last time RAC had the
dash stripped down and where looking at ignition switch but it started
working again before they found the cause. I put a line from the
battery straight to the solenoid with a switch in the cab to defeat
the problem.
Am also only getting 8v to the glow plugs which may or may not be
associated.

> this is related but the engine cuts out completely while going along

the
> road. I will pull over 2 mins later it will start up, very

frustrating. I
> was wondering if the immobilisers are prone to problems if not any

ideas?

I think this is a seperate problem, fuel solenoid or bad contact in
the alarm spyder.

Chris
1996 110 300tdi


> 1996 90 300tdi
> thanks Mogg
>
>
>



  Reply With Quote
Old 08-20-2005, 00:01   #6 (permalink)
David
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

I had exactly the same problem on my 110 300 and it was certainly the
immobiliser. I "solved" the problem by fitting a separate wire,
suitably fused, via a switch under the dashboard to the solenoid on
the pump. When the beast died as you describe, a quick flick on the
switch and I was away. I could have fitted a permanent wire from the
"ignition" switch but that would have totally defeated the object of
the immobiliser.

In an emergency, I even ran a wire from the cigarette lighter to the
solenoid and it at least got me home. Then I fitted the switch.

David

On Thu, 18 Aug 2005 21:16:04 GMT, "SteveG
<\"s.goodfellow\"@blueyonder" <"dot> wrote:

>Brian Tonks wrote:
>> I would change the deisel stop solenoid on your injector pump...
>>
>> Brian Tonks
>>
>> "mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
>> news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
>>
>>>gents
>>> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I

>>
>> now
>>
>>>seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
>>>the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there

>>
>> will
>>
>>>be a click from the solenoid some times not. on top of that im not sure if
>>>this is related but the engine cuts out completely while going along the
>>>road. I will pull over 2 mins later it will start up, very frustrating. I
>>>was wondering if the immobilisers are prone to problems if not any ideas?
>>>1996 90 300tdi
>>>thanks Mogg
>>>
>>>
>>>

>>
>>
>>

>
>I think Brian is on the right track here. My 300Tdi Discovery suffered
>the same symptoms but the solenoid wasn't faulty - the spade connector
>had become coated in gunge over the years and the electrical connection
>would be intermittent.
>
>Before changing the solenoid try cleaning the connection first.
>
>HTH


  Reply With Quote
Old 08-21-2005, 15:02   #7 (permalink)
mogg
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

Thanks chaps something to start on



"mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> gents
> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I now
> seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
> the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there
> will be a click from the solenoid some times not. on top of that im not
> sure if this is related but the engine cuts out completely while going
> along the road. I will pull over 2 mins later it will start up, very
> frustrating. I was wondering if the immobilisers are prone to problems if
> not any ideas?
> 1996 90 300tdi
> thanks Mogg
>
>
>



  Reply With Quote
Old 08-25-2005, 11:01   #8 (permalink)
SteveG
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

mogg wrote:
> Thanks chaps something to start on
>
>
>
> "mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
> news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
>
>>gents
>> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I now
>>seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
>>the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there
>>will be a click from the solenoid some times not. on top of that im not
>>sure if this is related but the engine cuts out completely while going
>>along the road. I will pull over 2 mins later it will start up, very
>>frustrating. I was wondering if the immobilisers are prone to problems if
>>not any ideas?
>>1996 90 300tdi
>>thanks Mogg
>>
>>
>>

>
>
>


Hey Mogg, did you get the problem sorted? If so, what was it?

--
Regards

Steve G
  Reply With Quote
Old 08-25-2005, 11:01   #9 (permalink)
Hirsty's
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

Having just that problem now. 110 300 Tdi 1997/8

It is the PC board in the alarm spider that is breaking up. There is an
upgrade that replaces it from LR 130 fitted I paid. This gives you a
hidden transponder behind the dash that you wave one of two green fobs at
and it disarms the alarm/ imm, you also get a gold programme fob that you
keep for reprogrammg

Trouble is even my upgrade started playing up lat week in rural france and
LR assistance advice was if I was to want repatriation i would need to be
faxed or e-mailed documents to get it home ( remember RURAL france ).
However it resolved itself and I got home yesterday, only to have the same
problem today. 110 going back to dealer for fix tomorrow as still under
warranty.. @@$5**

Hope it helps.

JohnH

"SteveG <"s.goodfellow"@blueyonder" <"dot> wrote in message
news:bUmPe.96109$G8.60970@text.news.blueyonder.co.uk...
> mogg wrote:
> > Thanks chaps something to start on
> >
> >
> >
> > "mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
> > news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> >
> >>gents
> >> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I

now
> >>seem to have developed a different problem, every so often I go to

restart
> >>the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there
> >>will be a click from the solenoid some times not. on top of that im not
> >>sure if this is related but the engine cuts out completely while going
> >>along the road. I will pull over 2 mins later it will start up, very
> >>frustrating. I was wondering if the immobilisers are prone to problems

if
> >>not any ideas?
> >>1996 90 300tdi
> >>thanks Mogg
> >>
> >>
> >>

> >
> >
> >

>
> Hey Mogg, did you get the problem sorted? If so, what was it?
>
> --
> Regards
>
> Steve G



  Reply With Quote
Old 09-07-2005, 04:01   #10 (permalink)
mogg
Guest
 
Posts: n/a
Re: immobilser probs?

hi all
the intermittent problem became more regular last week and I ended
up calling out the AA at fleet services coming home from Cornwall, the AA
chap checked the battery voltages, then the output from the alternator,
then smacked the starter..no joy, he then said lets go back to basics and
put his booster across the battery and hey presto the blooming thing
started! now I would have sworn the battery was ok,...his reckoning was that
the battery was on its way out and that a build-up of sulpahtes/phides was
causing the plates to short cct, and that if the problem reoccurred before I
got a new battery could try giving the battery a shake. I have since fitted
a new battery (663) and have had no probs since ... so now its a case of
wait and see.
I don't know if this would make the engine cut out whilst driving ( diesel
solenoid? )

awaiting your informed advice/opinions

thanks for all your help mogg

"mogg" <eddie.morgan@btinternet.com> wrote in message
news:de05rf$96k$1@nwrdmz03.dmz.ncs.ea.ibs-infra.bt.com...
> gents
> first of all thanks for the tips on the wiper park switch, but I now
> seem to have developed a different problem, every so often I go to restart
> the landy after a short stop and almost nothing happens sometimes there
> will be a click from the solenoid some times not. on top of that im not
> sure if this is related but the engine cuts out completely while going
> along the road. I will pull over 2 mins later it will start up, very
> frustrating. I was wondering if the immobilisers are prone to problems if
> not any ideas?
> 1996 90 300tdi
> thanks Mogg
>
>
>



  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Land Rover



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:32.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.