range rover 4.0 help !!! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-19-05, 11:02 AM
Franz
Guest
 
Posts: n/a
range rover 4.0 help !!!

i have this problem:

when i start the car the outside temp is 0 (zero !!) and the cold clima not
run. i wait about five minuts and the outside temp is going up to the real
temperature.

what is ?? in land rover assistance say to change the clima console, but in
Italy if you have a small problem the assistance change all your car !!!

is the outside sensor ??

and when i open a door the lights not stars automatically.


somebody want's help me ???

thanks

Francesco

fraanz1@tin.it




 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-19-05, 12:01 PM
MVP
Guest
 
Posts: n/a
Re: range rover 4.0 help !!!

On Sun, 19 Jun 2005 17:30:03 GMT, "Franz" <fraanz1@tin.it> wrote:

>i have this problem:
>
>when i start the car the outside temp is 0 (zero !!) and the cold clima not
>run. i wait about five minuts and the outside temp is going up to the real
>temperature.
>
>what is ?? in land rover assistance say to change the clima console, but in
>Italy if you have a small problem the assistance change all your car !!!
>
>is the outside sensor ??
>
>and when i open a door the lights not stars automatically.
>
>
>somebody want's help me ???
>
>thanks
>
>Francesco
>
>fraanz1@tin.it


sounds like the outside temp sensor which I believe is located behind
the front grille, infront of the radiater towards the top (could be
wrong there mind). Check the wireing, connectors and sensor body for
damage and poor connections.

if your internal lights arenot coming on as they should when you open
a door try all doors one at a time and see if it's the same on all, if
it is, and the interior light isn't switched off, then I dunno. if
it's just one or two doors then I suspect the switch.


Regards.
Mark.
--
_________________________________________
3.9 V8i LPG auto Disco - coming soon
1990 SAAB 9000 fastasyoulike
www.4x4info.info
www.mvp-fine-art.co.uk
www.markvarleyphoto.co.uk
charity calendar project -
http://www.4x4info.info/calendar/
_________________________________________



.................................................................
Posted via TITANnews - Uncensored Newsgroups Access
>>>> at http://www.TitanNews.com <<<<

-=Every Newsgroup - Anonymous, UNCENSORED, BROADBAND Downloads=-

 
post #3 of 4 (permalink) Old 06-19-05, 02:02 PM
Lee_D
Guest
 
Posts: n/a
Re: range rover 4.0 help !!!

"MVP" <mr.nice@*nospam*softhome.net> wrote in message
news:7iebb1di9rkuo7s9pj8t0d9hskqocn416d@4ax.com...

> sounds like the outside temp sensor which I believe is located behind
> the front grille, infront of the radiater towards the top (could be
> wrong there mind). Check the wireing, connectors and sensor body for
> damage and poor connections.
>
> if your internal lights arenot coming on as they should when you open
> a door try all doors one at a time and see if it's the same on all, if
> it is, and the interior light isn't switched off, then I dunno. if
> it's just one or two doors then I suspect the switch.
>
>
> Regards.
> Mark.


And it's so obvious it hurts but it's caught me out a time or two, check the
bulbs are ok.

Lee D


 
post #4 of 4 (permalink) Old 06-22-05, 03:01 PM
AndyC the WB
Guest
 
Posts: n/a
Re: range rover 4.0 help !!!

>>>>> "Franz" == Franz <fraanz1@tin.it> writes:

Franz> i have this problem: when i start the car the outside temp
Franz> is 0 (zero !!) and the cold clima not run. i wait about
Franz> five minuts and the outside temp is going up to the real
Franz> temperature.

This is a known problem in early HeVAC ECUs and they do need to be
replaced.

Andy





--
Andy Cunningham -- www.vehicle-diagnostics.co.uk
"I often describe my job to others as 'I sit in front of a big monitor
and look bored. Sometimes I type things. Occasionally I swear.'
People who know me well say, 'Only occasionally?'" - AdB
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > PAG Vehicle Discussion > Land Rover


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome