2013 Edge Trailer wiring harness problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Edge Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Edge Forum Forum dedicated to the discussion of the Ford Edge.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-14-2013, 16:36   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
2013 Edge Trailer wiring harness problem

Having a problem with the factory installed trailer wiring harness on a 2013 Edge SEL. The right and left turn signal pins on the wiring harness no longer work. Tail light pin is fine. This harness disappears into a large bundle of wiring under the vehicle, so I can't tell where the wiring goes. Is there any kind of fuse hidden somewhere that might be the problem? The actual brake/turn signal lamps work on the vehicle itself. It is just the wiring harness. Any ideas? Thanks.
ervroot is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-14-2013, 19:32   #2 (permalink)
Moderators
 
r-clar's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Demotte Indiana
Posts: 1,220
Re: 2013 Edge Trailer wiring harness problem

Is it factory or dealer installed? If factory quit possibly a fuse blown.


Sent from AutoGuide.com App
r-clar is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 20:20   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Re: 2013 Edge Trailer wiring harness problem

It is factory installed. Any idea where the fuse would be? In one of the main fuse panels under the hood?
ervroot is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 20:37   #4 (permalink)
Moderators
 
r-clar's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Demotte Indiana
Posts: 1,220
Re: 2013 Edge Trailer wiring harness problem

Fuse f-63 in the battery junction box under the hood. 15amp. Controls only the left and right turn signals to the trailer plug. If its blown i would suspect a problem with the trailer. Probably listed in the owners manual also.


Sent from AutoGuide.com App
r-clar is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 06:57   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Re: 2013 Edge Trailer wiring harness problem

That was it exactly. You're a lifesaver! Thanks a lot.
ervroot is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 21:37   #6 (permalink)
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 9,845
Re: 2013 Edge Trailer wiring harness problem

Glad that helped, thanks for posting.
__________________
Bert
Bert is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Edge Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:25.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.