stupid mistake - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Non-Ford Section > General Discussion (Non-Ford)
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2013, 10:18   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Question stupid mistake

Hey guys have was hoping i could get some advice, done real stupid thing today. Bought new battery for 1990 model EA ford fairmont and bloody reversed the polarity when attaching the terminals. Didn't start it or anything new hair stuffed up when noticed spark and bit of smoke coming from end of accessory wires of terminals. Stopped straight away. When I tried the right way got no engine cranking only clicking when turning the key. Do you think I done more damage than maybe a few fuses. Aint checked yet till tomorrow when I sober up. Any help'd be appreciated. If me dad was alive he wo uld slap me.
bobby jon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-26-2013, 13:12   #2 (permalink)
FF.com Administrator
 
Big Block Ford's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 4,632
Re: stupid mistake

Hey bobby. Its very possible that more has been done but start first by checking all the fuses. Some cars have a fuseable link wire as well so if you still have problems after replacing any blown fuses then it could be the fuseable link. Often the alternator diodes will be damaged from incorrect polarity so that may need replacement if you have charging problems after it gets started.

Goodluck and check back if you have more questions.
__________________
Lance
71 429SCJ Mustang
Big Block Ford is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2013, 06:08   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Re: stupid mistake

Thanks for the reply lance.
Well looks like it got away with it relatively well
Considering the possible outcomes. Got the engine
Running ok but indicators, hazards not working and
Fuel gauge either. I can't locate any relevant fuse or
Solution to the fuel gauge problem also. Any ideas
On what to do about this lance? The AMP gauge for
The battery is increasing when engine is running so
I think the diodes are ok, although I can't actually dive
Anywhere at moment as I am in the process of getting
A RWC for it as a run about while I get my TD CORTINA
beefed up. I think that is the extent of it but will have
A multi meter 2mra to check more thoroughly. Any ideas
Would be good lance. Thanks mate.

Last edited by bobby jon; 03-27-2013 at 06:17. Reason: paragraph
bobby jon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Non-Ford Section > General Discussion (Non-Ford)



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:25.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.