"Stealth" question (again !) - Page 3 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
FPV & Tickford Forum GT, GT-P and all FPV Discussions. Formerly Tickford.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 29 (permalink) Old 09-17-05, 01:36 AM
TuffZc and pursuit
 
ratter's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Frankston
Age: 55
Posts: 301
Re: "Stealth" question (again !)

Quote:
Originally Posted by Tornado
So “if” you flash it back to STD and then FORD re-flash your PCM the next time you flash it back you will actually overwrite the NEW ford flash with the original factory map.

Thats' what I meant to say


There is no substitute for cubic inches but my pursuit sure closes the gap




*UPDATE * Pursuit has just run 11.763 and 116.18 mph making it Australias Quickest and fastest unopened boss as well as Australias Quickest and fastest naturally aspirated Boss
ratter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 29 (permalink) Old 09-17-05, 01:40 AM
TuffZc and pursuit
 
ratter's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Frankston
Age: 55
Posts: 301
Re: "Stealth" question (again !)

Quote:
Originally Posted by Tornado
If you leave one of your maps in the PCM when it goes back to Ford and they Re-flash it your Flash Box becomes a vegetable and will need to be sent to the states to be cleared.
You must flash it back to STD before Ford does any reflash.

I wouldn't think it toast the box

I thinkCapa can clear the box,

There is no substitute for cubic inches but my pursuit sure closes the gap




*UPDATE * Pursuit has just run 11.763 and 116.18 mph making it Australias Quickest and fastest unopened boss as well as Australias Quickest and fastest naturally aspirated Boss
ratter is offline  
post #23 of 29 (permalink) Old 09-19-05, 09:29 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Melbourne
Posts: 25
Re: "Stealth" question (again !)

Best thing to do if you must take your car to ford for each service interval, is maybe going to a different dealer each time. That way if they ask any questions as to why you have an old tune, you can simply blame the old dealer hehe

XR6T SSS
202.7RWKW Stock
corpex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 29 (permalink) Old 09-20-05, 04:50 AM
Registered User
 
xm250's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Adelaide
Posts: 118
Re: "Stealth" question (again !)

I heard this from a mate so im not 100% sure on the acruacy of the story. A mate of mine works at a ford dealer and a fella bought in an xr6t which he bought 2nd hand from a toyota dealer and also bought as stantard. The motor had s&@t itself after a week toyota couldnt do anything with it so my mates work had a look and apparently the they saw that a tuner had been used at some stage or another ie: it had left some kind of footprint so ford said sorry that will be $12000 for a new motor. Now like i sad i didnt hear if from the horses mouth so as far as i know the tuner could have been loaded up still, so there is at least one case out there of ford voiding the warranty (maybe)

94 ED FALCON, K&N POD FILTER, 2 1/2 CAT BACK EXHAUST, 17" BA XR8 STYLE RIMS, LOWERED BOUT 2" PEDDERS & MONROE, XPLOD MP3 DECK, XPLOD 6", JBL 6x9 AND TWIN 8"SUBS+ PREMIUM FACTORY TWEETERS,
64 XM FALCON UTE, MILD 250 XFLO (PROJECT)
xm250 is offline  
post #25 of 29 (permalink) Old 09-20-05, 01:05 PM
SHAKEN, not stirred
 
Paul V's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: In My GT
Age: 51
Posts: 115
Re: "Stealth" question (again !)

I am in limbo land.

I asked CAPA about future Ford upgrades, and was told

That the unit would either need to be sent back to CAPA, or a tuner so as to upload the current (and future) Ford "factory" tune.
I contatcted a tuner to ask how much (or if) the price to download the new "factory" tune, I was told that the unit picks up this tune and stores it.

Back to CAPA, they stood by thier original statement that the unit needs to be "re set" to the upgraded "factory tune". They said they would talk to the tuner.

Still in limbo

Regards

Paul

President
FPV Tickford Club of NSW

check our website
www.fpvclub.com

BA GT....CITRIC, with its own set of black skidmarks along the sides. and boost fed from a set of pulleys.
Happiness is a Blown GT and the lovely Lizzie by my Side
Paul V is offline  
post #26 of 29 (permalink) Old 09-22-05, 04:46 AM
TuffZc and pursuit
 
ratter's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Frankston
Age: 55
Posts: 301
Re: "Stealth" question (again !)

If your standard tune has been reflashed to a later version by your ford dealer, you would need to have your flasher box unlocked either by the tuner or by capa, but by unlocking it, you would loose your stored tunes as well.

Your tuner should be able to reload the tunes, you would then plug the flasher back into your car, it would then upload the lastest ford tune, then you could play with any tune you like and then go back to the latest version from ford.

All would be good until ford bring out another updated tune.

There is no substitute for cubic inches but my pursuit sure closes the gap




*UPDATE * Pursuit has just run 11.763 and 116.18 mph making it Australias Quickest and fastest unopened boss as well as Australias Quickest and fastest naturally aspirated Boss
ratter is offline  
post #27 of 29 (permalink) Old 09-22-05, 03:08 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 20
confused Re: "Stealth" question (again !)

Quote:
Originally Posted by ratter
If your standard tune has been reflashed to a later version by your ford dealer, you would need to have your flasher box unlocked either by the tuner or by capa, but by unlocking it, you would loose your stored tunes as well.

Your tuner should be able to reload the tunes, you would then plug the flasher back into your car, it would then upload the lastest ford tune, then you could play with any tune you like and then go back to the latest version from ford.

All would be good until ford bring out another updated tune.
Let me see if i've got this right. If you live in an area without any access to a tuner. You would have to send your box to capa etc to get cleared if your car gets an updated program when it's in for a service. When you get back the "empty" box you could then upload the latest base tune into the box. You would then send the box back to capa etc to get your "custom" tunes reloaded into the box. Am i on the right track here ?
PEP71 is offline  
post #28 of 29 (permalink) Old 09-23-05, 01:57 AM
TuffZc and pursuit
 
ratter's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Frankston
Age: 55
Posts: 301
Re: "Stealth" question (again !)

Quote:
Originally Posted by PEP71
Let me see if i've got this right. If you live in an area without any access to a tuner. You would have to send your box to capa etc to get cleared if your car gets an updated program when it's in for a service. When you get back the "empty" box you could then upload the latest base tune into the box. You would then send the box back to capa etc to get your "custom" tunes reloaded into the box. Am i on the right track here ?
Sort of correct.
Capa could load 3 tunes after they have unlocked the box and before they send it back to you. if you had custome tunes done, only the tuner will have a copy of the custom tunes
Next time you plug the box in, it would upload the ford software, so then you would have all three slots filled and could select bewteen which tune you want to download.

There is no substitute for cubic inches but my pursuit sure closes the gap




*UPDATE * Pursuit has just run 11.763 and 116.18 mph making it Australias Quickest and fastest unopened boss as well as Australias Quickest and fastest naturally aspirated Boss
ratter is offline  
post #29 of 29 (permalink) Old 09-27-05, 07:19 PM
BLACK PANTHER
 
Join Date: Aug 2003
Location: Melbourne
Age: 42
Posts: 383
Re: "Stealth" question (again !)

Ok this is what happens if you leave your custom tune in in the ecu and take it into ford and they flash the ecu your program is lost and your box needs to be recalibrated......

If you have your standard factory tune in the ecu and ford flashes an upgrade and then you reflash your ecu with the custom tune, the box will pull the new factory tune out and store it in the box.....

And yes talking to a dervice manager today they still can not detect the custom tunes....
ORSMXR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > FPV & Tickford Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome