flashing glow plug indicator with power loss - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar Forum for discussion of the Ford Contour, Ford Mondeo, Mercury Mystique and Ford Telstar

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-23-07, 01:46 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1
confused flashing glow plug indicator with power loss

When driving home tonight there was some power loss, then the glow plug idicator light on the dash was coninuously flashing. I'm driving a 2002 2.0 tdci mondeo estate. Any ideas anyone?

adriand is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-14-14, 09:44 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Re: flashing glow plug indicator with power loss

I have the exact same problem as this on my 2004 mondeo 130tdci, it happens if i accelerate hard in 3rd, 4th or 5th gear, the power is there and it takes off then the boost stops after a few seconds and it goes into limp mode with the glow plug light flashing. occasionaly it will start from cols on three cyls and after a couple of seconds picks up on four and runs absolutely fine until you accelerate hard. Ive changed the fuel filter and ran some injector cleaner thru it, but discussing it with several people ive had the egr valve mentioned or more commonly that its an injector on the way out ? Could it be a sensor ? Does anyone have any ideas or experienced this fault before and what cured it ???
big tel is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-14-14, 10:36 AM
Moderators
 
R.S.LOGAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 18,736
Re: flashing glow plug indicator with power loss

Rather than guess , get it scanned and see what fault codes are shown .
R.S.LOGAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Contour | Ford Mondeo | Mercury Mystique | Ford Telstar


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome