Ford Forums banner

Search results

1-7 of 7 Results
  1. Experience and HELP desperately needed.

    Explorer, Mercury Mountaineer, Lincoln Aviator
    :new1: UPDATE/2: I have successfully obtained the aforementioned donor vehicle. Now to commence the operation. If anybody reading this needs something small, as of today's date, please email me at [email protected], i will pull it off and set it to the side for a very reasonable price. car...
  2. Experience and HELP desperately needed.

    Explorer, Mercury Mountaineer, Lincoln Aviator
    UPDATE: I've determined the name of the part. The point of failure is located near the servo motor. The servo motor is covered by a cap. The cap is held in buy a snap ring. The flange that holds the snap ring, which in tun holds the servo motor cover in place, has sheered off. Convoluted i...
  3. Experience and HELP desperately needed.

    Explorer, Mercury Mountaineer, Lincoln Aviator
    Hello. I have an 02 Ford Explorer. 4.0, Automatic, 4wd. This morning under normal conditions, my vehicle experienced a catastrophic failure. I'm semi mechanically inclined however have little to no formal training. I've come to the conclusion that i either have the 5r55s, or the 5r55w...
  4. 2006 500 no crank, no start, blinking security light

    Ford Taurus, Five Hundred, Sable, MKS, Montego
    There should be a 5v reference line from your ECM to literally everything in the vehicle. Check that. i cant stress that enough. Followed by a story that may help: I own a 1999 Ford Explorer with a 4.0 in it. i bought it with a blown intake manifold and got her back to road worthy. after about...
  5. 1999 Explorer issue. PLEASE HELP!

    Explorer, Mercury Mountaineer, Lincoln Aviator
    The PATS moduole has stopped flashing codes but I have not regained communication to my PCM/EEC (The theft light is blinking like normal, once every 3 seconds) although it doesn't seem to be going into its test mode, as I understand it. The theft light is supposed to come on and remain solid for...
  6. 1999 Explorer issue. PLEASE HELP!

    Explorer, Mercury Mountaineer, Lincoln Aviator
    I have not yet regained communication with my PCM, the battery has been disconnected for a few hours on three or four occasions and I'm still getting the 1:6 code. I just checked my OBDII connection with a multi-meter and it's saying that the connector itself is good. So I ran the scanner again...
  7. 1999 Explorer issue. PLEASE HELP!

    Explorer, Mercury Mountaineer, Lincoln Aviator
    199 Ford Explorer 4.0 v6 vin x my explorer stopped running while i was driving the day before last, i believe my EECV module has an issue, PATS anti theft engaged. i have a list of symptoms if anyone can give me a little help, if they've had similar issues that would be amazing. my first step...
1-7 of 7 Results
Top