Ford Forums banner
1 - 2 of 2 Posts
G

·
Discussion Starter · #1 ·
Help please... Hi i have a 91 t bird sc super charged3.8L the motor was
blown and i had a 4.2L i stripped both blocks and instulled all external
parts on to the 4.2 the blocks are identical except the spark control
sensor unit mounting bracket, on the 3.8 it's molded into the block and on
the 4.2 it's mounted on the timing chain cover. i rigged up a mount by
drilling 2 small holes into the ear of the block and it is posissioned 99%
accurate, now the motor should run but i get no spark ( distributer less
engine) i had all electronic componants tested and all good checked and
doubled all connections and plugs still no spark, the sensor is positioned
at about10 oclock on 3.8 and about 11 on the 4.2 i diden't think it would
make a difference cause of the total converson i'm useing the same comp
witch tested good, i could change the timing chain cover to 4.2 so i could
use the mounts for the spark pickup unit and use the gear type pully but
then it dosen't match up with the other pullys the 3.8 pully is band and
slot for the spark pickup and sproket and slash on the 4.2. i'm at whits
end can anybody help all sudgestions greatly welcomed thanks birdman 91
 
G

·
Discussion Starter · #2 ·
"birdman91" <[email protected]> wrote:

> the 3.8 pully is
> band and slot for the spark pickup and sproket and slash on the 4.2.
> i'm at whits end can anybody help all sudgestions greatly welcomed
> thanks birdman 91
>


Just a thought... remove the CPS, leave wiring connected, and, with key on,
run a magnet by it.

--
Yeh, I'm a Krusty old Geezer, putting up with my 'smartass' is the price
you pay..DEAL with it!
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top